Fridays for Future kalder til den første internationale centrale strejke.

Flere nationale afdelinger af Fridays for Future kalder europæere til en international klima strejke i Aachen, Tyskland, den 21. Juni 2019.

Den globale Fridays for Future bevægelse vokser sig hele tiden stærkere og tæller flere og flere lande. Fra flere af de nationale afdelinger kalder folk i alle aldre nu til en international klima strejke i Aachen, Tyskland, den 21. juni 2019. Indtil videre har de nationale afdelinger af Fridays for Future i Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Frankrig, Schweiz, Italien, Østrig, Storbritannien og Danmark meldt sig som deltagere i denne strejke under mottoet “Klima retfærdighed uden grænser – United for A future”.

Klimakrisen bekymrer sig ikke om grænser”, forklarer Sam, en af strejkens arrangører, “og det gør vi heller ikke! Men mens nogle af de ældre generationer i det globale nord får overskud ud af deres beskidte industrier, er de unge generationer og det globale syd de mest berørte af klima katastroferne. Vi, den globale ungdom, har fået nok af vores uretfærdige økonomi og af den manglende handling fra verdens politiske og økonomiske elite over for klimakrisen. Vi ønsker klima retfærdighed, og vi vil have det nu! “

“Klimastrejkebevægelsen er først lige begyndt “, tilføjer Greta Thunberg. “De ting der sker nu er bare begyndelsen af begyndelsen. Krisen vi er i er uden sammenligning den mest alvorlige krise den menneskelige nogensinde har haft, og lige nu skraber vi kun i overfladen af de absolut nødvendige ændringer. Det er meget vigtigt, at vores handlinger og manifestationer fortsætter hele året rundt på så mange steder som muligt. Klimastrejken i Aachen i juni er forhåbentlig den første fælles strejke af mange, der vil komme fremover. “

Vi handler, fordi regeringerne ikke gør det,” Fortsætter Rosa fra Fridays for Future Aachen. “Vi er fremtiden. Vi giver håb. For en verden, der er mere menneskelig, mere demokratisk, mere feministisk og fuld af solidaritet. De, der opfører sig som om verden var deres, fortsætter med kun at bekymre sig om sig selv. Vi beklager, for de sidder fast i fortiden. Vi skaber en fremtid for alle mennesker på alle kontinenter. Vi tager vores fremtid i vores hænder!”

Danmark spiller en rolle i forhold til Europas frigørelse fra fossile brændstoffer,” udtaler Andreas fra Klimastrejke – Fridays for Future Denmark,” så det giver mening at danskere i alle aldre viser deres engagement og solidaritet i modstanden mod en destruktiv og skadelig energiproduktion, også når den foregår i Tyskland. Vi har meget store problemer med visse industrier i Danmark, der også er værd at strejke imod, fordi de både ødelægger vores lokale miljø og medvirker til global overophedning. Mange andre lande er langt foran Danmark når det kommer til at skabe opmærksomhed om klimakrisen, så vi deltager også for at lære af dem der er mere erfarne. Når man er presset eksistentielt, så kan man enten flygte, opgive, eller yde modstand og skabe alternativer. I forhold til den globale klimakrise vælger vi det sidste.”

Strejken i Aachen bliver den første internationalt organiserede strejke i bevægelsens unge historie. Aachen ligger lige i området hvor Belgien, Tyskland og Hollands grænser møder. Det ligger mellem Europas største CO2 udledere, brunkulsminerne i Rhin-området (Garzweiler, Inden og Hambach), Hambacher Skoven og det skrantende atomkraftværk Tihange.

Fridays for Future bevægelsen blev startet i august 2018 af Greta Thunberg, en på daværende tidspunkt 15 år gammel svensk skolepige. Bevægelsen er nu til stede over hele kloden og har organiseret strejker i over 120 lande på alle kontinenter, herunder Antarktis.

Vi inviterer alle unge og gamle til at deltage i vores internationale strejke for klima retfærdighed i Aachen. Alle journalister, der gerne vil deltage i vores protest, bydes velkomne. Interesserede deltagere fra Danmark bedes skrive til klimastrejke@gmail.com for mere information om planlægning, program og fælles transport.

I har kun set begyndelsen af begyndelsen. #FFF

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s