I Danmark

SAMTLIGE NYHEDSINDSLAG FRA KLIMASTREJKEN 1. FEBRUAR!

Den danske klimastrejke løb over stablen i fuld vigør og med et hav af artikler og interview i medierne. Vi var samlet 3500 unge som strejkede, hvilket er en forøning på 450% fra sidste gang hvor vi var “bare” 800!

Her er en komplet liste (opdateres løbende) over alle de artikler der er blevet skrevet og udgivet om klimastrejken:

Nationalt:

Fyn:

Vejle:

Ribe:

Roskilde:

Bornholm – Rønne:

Aalborg:

Aarhus:

WHAT DO WE WANT? CLIMATE JUSTICE! WHEN DO WE WANT IT? NOW! Aarhus har lavet en fed video med klip fra de mange klimaaktioner, der foregår i smilets by.

.

Klimastrejkere om Klimakrisen

31. januar 2019
”Jeg er optimistisk på min generations vegne”

Lauritz og Asger fra Den Grønne Studenterbevægelse har taget en vigtig samtale med Mellemfolkeligt Samvirke om blandt andet deres generations politiske stillingtagen, klimapolitik og mediernes betydning for klimakampen.

Asger vil i morgen være med-konferenciers på klimastrejken i København. Kommer du med?

https://www.ms.dk/2019/01/klimakamp-de-groenne-unge-saetter-foden-ned?fbclid=IwAR3LCsXom1lJ-bAjdgEXtu-5ZlZKL8wnPQ4YUhDR0h99YS-z1rHYAXC7xDw

Bliv bare hjemme fra skole, og tag til klimastrejke

31. januar 2019
Tusind tak til Carolina for at støtte vores initiativ og for forståelsen af, at vi yngre generationer er færdige med at lade de voksne sætte den politiske dagsorden. I morgen tager vi politisk stilling, selvom nogle af os ikke har ret til at stemme endnu.
Vi satser ligesom Carolina på mange tomme klasselokaler rundt om i landet i morgen! Hvis der ikke er en officiel klimastrejke i din by i morgen, kan du og dine kammerater blot samle sig foran jeres rådhus med skilte og varmt overtøj på.
Skriv til os, hvis I har brug for hjælp!

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE11162072/bliv-bare-hjemme-fra-skole-og-tag-til-klimastrejke/?fbclid=IwAR12Lv64-6CUEIMRIRUTu-US9ElfOlnJtDUQc6wqcjWfSYI4B2A7SYZoscc

KLIMASTERJKE I HILLERØD

31. januar 2019
Kæmpe bifald til de seje folkeskoleelever, der har arrangeret klimastrejke i deres egen by, Hillerød.
Du kan nå at gøre det samme! Tag din mor, din bror eller klasse med hen foran jeres rådhus med et skilt eller to og vis politikerne, at de skal arbejde på en grøn fremtid for os alle!

http://hilleroed.lokalavisen.dk/nyheder/2019-01-31/-Folkeskoleelever-arrangerer-klimastrejke-p%C3%A5-Torvet-4057527.html?fbclid=IwAR0ONbIFpELGW9OZL076CNbBVMZLgJrJ2qH58W1iZmE6F0NZOArBTWUMJNc

Ribe: Sæt Klima på Skemaet

28. januar 2019
SÆT KLIMA PÅ SKEMAET
Eleverne på Ansgarskolen i Ribe er det perfekte eksempel på, hvor hurtigt den grønne omstilling kan bevæge sig, når klimaet er en del af skemaet. Lad os nu få det gjort lovpligtigt: lad os få klimaet skrevet ind i folkeskoleloven!

https://www.jv.dk/esbjerg/Faerre-roede-boeffer-og-mindre-biltransport-i-8a/artikel/2682402?fbclid=IwAR1uUYbikfcLUaddtQrOmY2Nl2Ff1eFDE4eZqKAE0eP54z1NqkpY_ltqXOE

Anna og Naja fortæller om strejken i Vejle!

25. januar 2019
Vejle: Algebra, diskursanalyse og engelske verber.

Det hele virker ret ligegyldigt – for hvad nu, hvis jorden alligevel bukker under for de menneskeskabte klimaforandringer?

Det mener to elever fra Rosborg Gymnasium & HF, Naja Holst Nymand og Anna Raadshøj, der fredag 1. februar arrangerer en såkaldt “klimastrejke” foran Vejle Rådhusr.

– Hvis vi ingen fremtid har, virker det ret ligegyldigt at få undervisning. Vi føler ofte, at vi burde have meget mere fokus på klimaet, og hvad vi kan gøre for at bremse klimaforandringerne, i undervisningen, siger Naja Holst Nymand.

https://frdb.dk/vejle/Anna-og-Naja-strejker-for-klimaet-foran-raadhuset-naeste-fredag/artikel/227256?fbclid=IwAR08enSOGRTC7Kr0AR3Osugm6D2kLcMgjgrwBrPKlfezW6goORPQQfswwWM

BØRN OG UNGE KRÆVER DANSK KLIMALOV NU! (KUN unge under 18 år!)

23. Januar 2019

Underskriftsindsamling for Dansk Klimalov Nu, de unges udgave af borgerforslag.dk, et samarbejde imellem Den Grønne Studenterbevægelse, Klimastrejke FFF DK og Folkekirkens Nødhjælps Ungdom

De voksne forsøger at få folketinget til at indføre en klimalov i Danmark, som vil sikre at vi lever op til Parisaftalen og som derfor vil skabe en mulighed for en fremtid for os børn og unge på den planet, som de voksne vil efterlade til os!
Men de mennesker som denne lov er allervigtigst for, nemlig os børn og unge, vi kan ikke stemme og kan derfor ikke vise politikerne at vi mener at en ambitiøs klimalov er det ALLERVIGTIGSTE vi kunne ønske os!
Derfor har Skole- og Klimastrejke Fridays for Future Denmark sammen med Den Grønne Studenterbevægelse og Folkekirkens Nødhjælps Ungdom startet en underskriftsindsamling, for alle børn og unge under 18 år, som mener at politikerne skal tage denne nye klimalov ekstremt seriøst!
Målet er at aflevere underskrifterne direkte til Statsminister Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med at klimaloven skal behandles i folketinget, når de voksnes underskriftsindsamling når 50.000 underskrifter.

Så underskriv den nu og del med alle dine venner og klassekammerater! Det kan du gøre på dette link
https://goo.gl/3egr16

HANDLING FOR EN GRØN FREMTID!

Folkeskolelærere i klimaopråb

22. Januar 2019:

FOLKESKOLELÆRERE I KLIMAAKTION!🌱 Artikel i dag på folkeskolen.dk af lærer Marie Lundberg:
Hvorfor er klimaet ikke på skoleskemaet?

Som Greta Thunberg siger, så er vi nødt til at ændre systemet, og ændre det fuldstændig! Det kan kun gå for langsomt – og et af stederne det starter er i skolen!
HUSK SKOLESTREJKE 1. FEBRUAR!