Nyheder – ind. og udland

Den 16. januar blev der lagt et forslag om en klimalov op på borgerforslag.dk.

Et borgerforslag er, når nogle borgere i Danmark foreslår ny lovgivning. Det kan i princippet være om hvad som helst, fra billigere grøntsager til at alderen for stemmeret bliver sat ned.

Dansk Klimalov nu, er et forslag der er lavet af 11 organisationer. De 11 organisationer er WWF Verdensnaturfonden, Greenpeace, CARE Danmark, Danmarks Naturfredningsforening, Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp, Det Økologiske Råd, Verdens Skove, Vedvarende Energi, 350 Klimabevægelsen, Den Grønne Studenterbevægelse. Dertil kommer 92-gruppen, som samler klima- og udviklingsngo’er.

Vi har ikke nogen klimalov i Danmark, og det er faktisk et problem. Du kan læse mere om, hvorfor lovforslaget er blevet stillet her.

Og du kan læse selve borgerforslaget, og skrive under på det her. Desværre kun hvis du er over 18, og har et nem-ID :O

Der skal 50.000 underskrifter til, for at borgerforslaget bliver taget op til afstemning i folketinget, hvor de så skal stemme om det. Vi ved jo ikke om de stemmer for, men man kan håbe på det!

Men først skal vi have samlet 50.000 underskrifter, og det kan vi alle sammen hjælpe med, ved at fortælle om det, til dem vi kender der er over 18 år. Så fortæl dine forældre, bedsteforældre, familie og venner om Dansk Klimalov nu, og bed dem om at skrive under – for vores fremtids skyld!